Руският флаг се развя тържествено в Космоса в чест на важната

...
Руският флаг се развя тържествено в Космоса в чест на важната
Коментари Харесай

Русия иска и цялата Донецка област след превземането на Лисичанск

Руският байрак се развя тържествено в Космоса в чест на значимата победа
Превземането на цялата Донецка област ще бъде главната задача на съветските сили след рухването на Лисичанск - последния огромен град под украински надзор в прилежащата Луганска област, съобщи в понеделник украинският губернатор на Луганск Сергий Гайдай, представен от Ройтерс. Той уточни, че чака Русия да нападна градовете Славянск и Бахмут, като част от опитите да завладее целия район Донбас в Източна Украйна.

“От военна позиция не е добре да се напущат позиции, само че в загубата на Лисичанск няма нищо съдбовно. Трябва да спечелим войната, а не борбата за Лисичанск ”, сподели Гайдай и добави, че изтеглянето от града е било планувано в наредбите поради риска украинските сили да бъдат обкръжени.

По-рано в неделя министърът на защитата на Русия Сергей Шойгу съобщи, че неговите сили са завладяли Лисичанск и са поели цялостен надзор над Луганска област, откакто украинските сили са се изтеглили от бомбардирания град. Въпреки че отхвърляше изказванието първоначално, вечерта информацията бе доказана и от Украйна.

“След тежки боеве за Лисичанск силите за защита на Украйна бяха принудени да се изтеглят от заетите позиции и линии ”, съобщи генералният щаб на армията в Киев. Заповедта е дадена за “да се резервира животът на украинските бранители ”. 

Причината за рухването на последния огромен град в региона е, че украинските войски били превъзхождани по бройка там. Освен това руснаците имали многочислени преимущества в артилерията, самолетите и други съставни елементи.

По-рано ръководителят на съветската Чеченска република Рамзан Кадиров разгласява видео, на което се виждаха чеченски бойци в центъра на Лисичанск.

В неделя съветското командване съобщи, че градът е изцяло отсечен и обграден. Независими специалисти не изключват опцията украинските сили да са се отдръпнали от Лисичанск проведено, без да виждат смисъл да го пазят по-нататък. Така направиха и със Северодонецк преди седмица, само че тогава решението беше взето с различен претекст - Лисичанск бе преценен като по-голям за запазване в стратегически аспект.

“За тях главната цел остава Донецка област. Славянск и Бахмут ще бъдат подложени на офанзива, към този момент започнаха доста тежки обстрели против Бахмут ”, безапелационен бе Гайдай.

Президентът Володимир Зеленски даде обещание да си върне изгубената територия. Той акцентира, че е значимо да се резервира животът на украинските бойци и че откакто се прегрупират и възстановят, ще стартират контранастъпление благодарение на западни оръжия с огромен обхват.

Радостта на руснаците поради извънредно значимата победа пролича блестящо чак от Космоса. Руски космонавти на борда на Международната галактическа станция (МКС) в понеделник отпразнуваха завладяването от Русия на източноукраинския район Луганск.

“Роскосмос ” - съветската галактическа организация, разказа завладяването на региона от Москва като “ден на освобождението, който да честваме както на Земята, по този начин и в Космоса ”. Агенцията разгласява фотоси на космонавтите Олег Артемиев, Денис Матвеев и Сергей Корсаков, които усмихнати държат знамената на двете самопровъзгасили се републики - Донецка и Луганска.

“Това е дълго чакан ден, за който жителите на окупираните региони на Луганска област мечтаят от осем години ”, написа “Роскосмос ” в прифила си в телеграм. Агенцията заключи, че 3 юли 2022 година е ден, който ще остане вечно в историята на Луганска национална република.
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР